Twee weken na het verschijnen van het Volkskrant-artikel ’Spotify voor dagbladen’ is het duidelijk: de consument wil en de uitgever moet. Waar Yournalist vorige week maandag op Business News Radio nog meldde dat de eerste handtekening nog gezet moest worden, is dat inmiddels een feit. Blijkbaar is de tijd gekomen dat ook de eerste uitgevers de (commercieel) toegevoegde waarde van een online 'krant op maat' naast hun eigen digitale of papieren uitgaven zien. Dat het initiatief moet komen van een externe partij is volgens ons logisch. Uitgevers zijn immers elkaars concurrenten met alle complicerende factoren van dien. Het delen van content met de bedrijven waarmee je de markt bevecht is natuurlijk doodeng. 

Yournalist, in de media bestempeld als 'het Spotify voor nieuws', heeft inmiddels bij enkele uitgevers een overtuigende presentatie van haar product kunnen geven. Dit heeft geleid tot veelal positieve reacties en de eerste toezeggingen van diverse nieuwsmakers. We hebben dit deel van de uitgeverswereld duidelijk kunnen maken dat met digitaal nieuws wel degelijk geld te verdienen valt als het aanbod maar aantrekkelijk genoeg is voor de consument. Dat uitgevers in plaats van elkaar de tent uit te vechten beter samen kunnen werken aan een topproduct. Èn aan een mooie grote taart. Want met een grote taart is het makkelijk delen.

Ook het vertrouwen dat spreekt uit de honderden reacties van consumenten, draagt bij aan dit succes. Het geeft aan dat mensen behoefte hebben aan een dienst die dezelfde kwaliteit levert als Spotify, maar dan voor nieuws. Met een freemium model, eenvoudige betaalmogelijkheden, een groot aanbod en een sublieme gebruikersinterface. Het aantal mensen dat Yournalist volgt via onze nieuwsbrief of Twitter is de afgelopen dagen enorm gegroeid (dank daarvoor!). Daarnaast zijn wij sinds vandaag ook de volgen via Facebook. Wij houden al deze mensen graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. 

Het is vanaf nu mogelijk je gebruikersnaam te reserveren. Tevens is het mogelijk aan te geven of je wilt deelnemen aan het (gesloten) bèta programma van ons product.

Tot slot willen we nog even stilstaan bij één van de meest gestelde vragen over ons product: ’Hoever zijn jullie eigenlijk?’ De ontwikkeling van de applicatie is in een vergevorderd stadium. De tijd waarin we vooral aan het brainstormen waren, ligt inmiddels al geruime tijd achter ons en de ontwikkeling is in volle gang. We nemen natuurlijk alle laatste (technische) ontwikkelingen mee in de productontwikkeling en zijn druk bezig de applicatie zo te maken dat de gebruikerservaring centraal staat. Daar draait het volgens ons namelijk om! Juist daarom starten wij eerst met een gesloten bèta programma: Wij hopen op zoveel mogelijk feedback van onze toekomstige gebruikers.

Ben jij een expert in de mediawereld, beschik jij over content die je graag middels ons medium wilt verspreiden of ben je een nieuwsjunkie, die iets wilt toevoegen aan dit concept? Neem dan contact met ons op en wij gaan graag met je in gesprek.

Volg ons hier of via @yournalistApp om op de hoogte te blijven!

Reactie plaatsen

Wouter
6 jaren geleden

Dit klinkt veelbelovend allemaal! Ik hoop op een zéér gebruiksvriendlijke app, die vooral het lezen van tekst (!) gemakkelijk maakt op alle verschillende formaten mobile device - dus goede fontgroottekeuze en rewrapping.