Vandaag verscheen op de website van Bright een special over Nederlandse nieuwsapps die op de markt zullen komen. Uiteraard wordt ook Yournalist in dit artikel uitgelicht. Lees het complete artikel op de website van Bright.

Lees verder

Gisteren waren wij te gast in de studio bij het programma Top Names van Fast Moving Targets. Gastheer Erwin Blom interviewde ons over de ontwikkelingen in de journalistiek en de innovatie waar Yournalist aan werkt.

Lees verder

Vandaag verscheen in de Wegener dagbladen een artikel van Niek Opten. Opten staat stil bij de 'krant op maat', waar door Yournalist aan wordt gewerkt.

Lees verder

Vandaag verscheen op de website van Mediafacts een artikel van Wim Danhof. Danhof schetst in het artikel de verandering van het medialandschap en staat stil bij de recente en toekomstige ontwikkelingen. Ook wordt Yournalist uitgebreid onder de loep genomen. Tenslotte wordt de volgende conclussie getrokken.

Lees verder

Vandaag verscheen op de website Management Team een artikel van Rob van Leeuwen met de vraagstelling of het Spotify-model ook zal werken voor de medio industrie. Yournalist is voor dit artikel ook geinterviewd.

Lees verder

Vandaag verscheen op de website van De Nieuwe Reporter een artikel van Jaap-Jaap Heij. Uiteraard wordt Yournalist ook in dit artikel genoemd.

Lees verder

Twee weken na het verschijnen van het Volkskrant-artikel ’Spotify voor dagbladen’ is het duidelijk: de consument wil en de uitgever moet. Waar Yournalist vorige week maandag op Business News Radio nog meldde dat de eerste handtekening nog gezet moest worden, is dat inmiddels een feit. Blijkbaar is de tijd gekomen dat ook de eerste uitgevers de (commercieel) toegevoegde waarde van een online 'krant op maat' naast hun eigen digitale of papieren uitgaven zien. Dat het initiatief moet komen van een externe partij is volgens ons logisch. Uitgevers zijn immers elkaars concurrenten met alle complicerende factoren van dien. Het delen van content met de bedrijven waarmee je de markt bevecht is natuurlijk doodeng. 

Yournalist, in de media bestempeld als 'het Spotify voor nieuws', heeft inmiddels bij enkele uitgevers een overtuigende presentatie van haar product kunnen geven. Dit heeft geleid tot veelal positieve reacties en de eerste toezeggingen van diverse nieuwsmakers. We hebben dit deel van de uitgeverswereld duidelijk kunnen maken dat met digitaal nieuws wel degelijk geld te verdienen valt als het aanbod maar aantrekkelijk genoeg is voor de consument. Dat uitgevers in plaats van elkaar de tent uit te vechten beter samen kunnen werken aan een topproduct. Èn aan een mooie grote taart. Want met een grote taart is het makkelijk delen.

Ook het vertrouwen dat spreekt uit de honderden reacties van consumenten, draagt bij aan dit succes. Het geeft aan dat mensen behoefte hebben aan een dienst die dezelfde kwaliteit levert als Spotify, maar dan voor nieuws. Met een freemium model, eenvoudige betaalmogelijkheden, een groot aanbod en een sublieme gebruikersinterface. Het aantal mensen dat Yournalist volgt via onze nieuwsbrief of Twitter is de afgelopen dagen enorm gegroeid (dank daarvoor!). Daarnaast zijn wij sinds vandaag ook de volgen via Facebook. Wij houden al deze mensen graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. 

Lees verder

Het medialandschap verandert razendsnel en de grootste slachtoffers van die transitie lijken de kranten. Waar bij de krantenuitgevers de bomen in de jaren negentig nog tot in de hemel groeiden, is de 21ste eeuw er vooralsnog eentje van snoeien. Vooral jong Nederland heeft de papieren krant massaal ingeruild voor online nieuws, eerst via de computer, daarna ook op de telefoon en sinds kort via tablet.

Lees verder